Forskning

Oversigt over artikler og indslag omkring HPV-vaccinen

21. Oktober skriver Mx.dk :

“Flere medlemmer af de videnskabelige ekspertgruppe, der i dag skal lave en objektiv undersøgelse af 13.915 europæiske pigers indberetninger om mulige HPV-bivirkninger har tætte bånd til industrien.”

Læs mere her

14. Oktober skriver Avisen.dk: 

“Cecilie Tolstrup har været syg, siden hun fik HPV-vaccination for to år siden. Men hun har ingen diagnose, så hun kan ikke få sygedagpenge.”

Læs mere her

10. Oktober BT.dk skriver:

“Sundhedsministeren og regionerne bebuder nu en oprustning af indsatsen mod bivirkninger efter HPV-vaccinen. Det skal blandt andet være slut med de lange ventetider.”

Læs mere her

31. September TV2-midtvest bringer et indslag, og skriver følgende,

“265 piger skal checkes for HPV-bivirkninger – Fem gange så mange piger end forventet har mistanke om alvorlige bivirkninger efter HPV-vaccine i Region Midtjylland. Ventelisten er på ni måneder.”

Læs mere her

31.August Mx.dk har HPV-vaccinen på forsiden igen og skriver

” Antallet af alvorligt syge piger, der bliver henvist til udredning på landets fem nye HPV-centre, er eksploderet i løbet af sommeren, og ventelisterne er lange” 

Læs mere her

BT.dk skriver

“Mette fik HPV-vaccinen for seks år siden og kan stadig ikke leve et normalt liv”, 

Læs mere her

29.August Mx.dk skriver

“En lang række centrale forskere og eksperter, der er fortalere for HPV-vaccinen, har modtaget penge fra producenterne bag vaccinen. Det møder nu hård kritik.”

Læs mere her

14. Juli bragte TV2 Go’morgen Danmark et indslag med en bivirkningsramt.

Se klippet her

Ugeavisen.dk skriver om en Alternativ behandler fra Sønderjylland, der mener at have hjulpet nogle HPV-piger til bedring.

Læs mere her

 

1.Juli skriver Politikken :

“Læger i stor strid om hpv-pigerne. Lægerne strides om, hvorfor de syge piger er syge. Derfor sejler behandlingen.”

Læs mere her

26. Juni skriver Berlingske:

“Det er gået galt med de kliniske forsøg af HPV-vaccinen, mener forening, som ser behov for at sætte livmoderhalskræftvaccinen på standby.”

Læs mere her

BT.dk skriver følgende:

“Det er på tide, at Sundhedsstyrelsen igangsætter en undersøgelse af HPV-vaccinens mulige bivirkninger, understreger Dansk Folkeparti, som vil have vaccinen sat i bero hurtigst muligt.”

Læs mere her

Nordjyske skriver:

“Stadig flere bivirkninger ved den omdiskuterede HPV-vaccine bliver rapporteret, viser Sundhedsstyrelsens tal”

Læs mere her

25. Juni Berlingske.dk skriver

“Der bliver indberettet stadig flere bivirkninger ved den omdiskuterede HPV-vaccine mod livmoderhalskræft, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.”

Læs mere her

18. Juni Skriver en lokalavis fra Sønderjylland:

“10 bivirkningsramte efter HPV-vaccinen og nogle af deres pårørende mødtes lørdag eftermiddag for at udveksle erfaringer om livet med symptomer, deres erfaringer med i sundhedsvæsnet og hvilke alternative behandlinger, der har afhjulpet, når det etablerede system ikke kan tilbyde hjælp.”

Læs mere her

12. Juni MX.dk skriver

“Man bør undersøge de mange syge piger, som man mistænker er blevet syge af HPV-vaccinen, før man begynder at lancere en ny vaccine i Danmark, mener de praktiserende læger.”

Læs mere her

 

11. Juni TV2 østjylland sender et indslag

“Flere unge kvinder oplever gener, efter at have fået en HPV-vaccine, men generne kan skyldes stress, lyder det fra overlæge”

Se det her

9. Juni skriver MX.dk

“24-årige Lotte Madsen besvimer mange gange om dagen, efter at hun for tre år siden fik HPV-vaccinen. Nu står hun på venteliste og føler, at hun bliver kastet rundt i systemet.”

Læs mere her

Nordjyske.dk skriver

“HELE LANDET: Helt unge piger med voldsomme bivirkninger, som mistænkes at være udløst af HPV-vaccinen, bestormer de fem regionale centre, som fra den 1. juni skulle behandle dem. Ventelisterne er allerede nu op til et år.”

Læs mere her

Den 5 maj 2015, var der rigtig meget pressedækning på problematikken omkring HPV-vaccinen.

TV2 bragte følgende :
“Sundhedsminister Nick Hækkerup siger i dag, at han ikke har tænkt sig at ændre politikken omkring den såkaldte HPV-vaccine.”

Læs det hele her  

Se indslaget her

“Én af de piger er 28-årige Michele Schou, der for mere end et år siden blev vaccineret og hurtigt efter oplevede, hvordan kroppen reagerede kraftigt på indsprøjtningen.”

Læs det hele her

“DF: HPV-vaccinen bør sættes i bero”

Læs det hele her

BT.dk bragte også to historier:

“Myndighederne bør advare de tusinder af unge piger, der hvert år vaccineres mod livmoderhalskræft, mod at dyrke meget motion op til vaccinationen. Det siger Jesper Mehlsen, overlæge og forskningschef ved Synkopecentret på Frederiksberg Hospital i København, der har undersøgt 90 piger og kvinder med ofte svære symptomer, der kan være fremkaldt af vaccinen.”

Læs det hele her

“16-årige Natasja Brix Larsen blev voldsomt syg efter HPV-vaccinen.”

Læs det hele her

Den 7. maj var TV2 igang igen:

“HPV-vaccine i strid modvind – også i udlandet”

Læs det hele her

Den 19. maj skrev Jyllandsposten :

“Skyld og uskyld i vaccinesag”

Læs det hele her

Den 25. marts 2015, viste TV2 dokumentaren “De vaccinerede piger”

Omkring 80 af Danmarks syge piger deltog i optagelserne, og 3 stod frem og fortalte om deres liv med bivirkninger.

Dokumentaren var med til at sætte skub i myndighederne i Danmark, og dagen inden dokumentaren blev vist på TV, lovede regionerne de bivirkningsramte at 5 HPV-skadecentre, ville blive en realitet fra 1. juni 2015

Du kan se dokumentaren her

Med tegnspogstolkning

TV2 Nord bragte dette indslag og skrev på deres hjemmeside her

“Opdateret: 10. jan 2014, kl. 07:58  

Udslæt, høj puls, kortvarige lammelser og daglige smerter. Det er en del af hverdagen for 32-årige Hedi Juul Pedersen fra Frederikshavn.

Bare to dage efter, at hun modtog sin 2. vaccination i april 2013 begyndte de voldsomme bivirkninger:

– Det er som om helvede bryder løs. Lige pludselig kan jeg ikke bruge mine arme og mine ben og det er som om jeg befinder mig i en boble, siger Heidi Juul Pedersen.

Hun har for nylig fået stillet diagnosen Pots Syndrom – en hjertelidelse, der sættes i forbindelse med netop HPV-vaccinationen.

Det var en kampagne fra Sundhedsstyrelsen, der overbeviste Hedi om, at hun hellere måtte lade sig vaccinere. Som mor til tre mindre børn blev hun skræmt af risikoen for at få livmoderhalskræft. Alligevel var hun nervøs for bivirkningerne ved vaccinen.

– Jeg spurgte ved både første og anden vaccination om der var alvorlige bivirkninger, men blev begge gange beroliget, siger Hedi Juul Pedersen.

Hun føler ikke, at hendes daværende læge gav den fornødne information om risikoen ved vaccinen, som ifølge Sundhedsstyrelsen forhindrer 70 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

Kaj Bernth, der er formand for de praktiserende læger i Nordjylland siger:

– Jeg tror at antallet af bivirkninger er forsvindende lille i forhold til de fordele, der er ved vaccinen og de liv den redder. Som læger følger vi de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket, og de anbefaler fortsat at vi skal vaccinere.

Kaj Bernth erkender at eventuelle alvorlige bivirkninger ved HPV-vaccinen endnu ikke er klarlagt – og dermed heller ikke hvor mange der er ramt.

Heidi Juul Pedersen vil nu forsøge at advare så mange som muligt mod vaccinen på Facebookgruppen HPV-Bivirkningsramte.

– Jeg skulle aldrig havde ladet mig vaccinere. Det jeg har oplevet ønsker jeg ikke skal ske for nogen anden, siger Heidi Juul Pedersen.”