Januar 2014

TV2 Nord bragte dette indslag og skrev på deres hjemmeside her

"Opdateret: 10. jan 2014, kl. 07:58  

Udslæt, høj puls, kortvarige lammelser og daglige smerter. Det er en del af hverdagen for 32-årige Hedi Juul Pedersen fra Frederikshavn.

Bare to dage efter, at hun modtog sin 2. vaccination i april 2013 begyndte de voldsomme bivirkninger:

- Det er som om helvede bryder løs. Lige pludselig kan jeg ikke bruge mine arme og mine ben og det er som om jeg befinder mig i en boble, siger Heidi Juul Pedersen.

Hun har for nylig fået stillet diagnosen Pots Syndrom – en hjertelidelse, der sættes i forbindelse med netop HPV-vaccinationen.

Det var en kampagne fra Sundhedsstyrelsen, der overbeviste Hedi om, at hun hellere måtte lade sig vaccinere. Som mor til tre mindre børn blev hun skræmt af risikoen for at få livmoderhalskræft. Alligevel var hun nervøs for bivirkningerne ved vaccinen.

- Jeg spurgte ved både første og anden vaccination om der var alvorlige bivirkninger, men blev begge gange beroliget, siger Hedi Juul Pedersen.

Hun føler ikke, at hendes daværende læge gav den fornødne information om risikoen ved vaccinen, som ifølge Sundhedsstyrelsen forhindrer 70 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

Kaj Bernth, der er formand for de praktiserende læger i Nordjylland siger:

- Jeg tror at antallet af bivirkninger er forsvindende lille i forhold til de fordele, der er ved vaccinen og de liv den redder. Som læger følger vi de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket, og de anbefaler fortsat at vi skal vaccinere.

Kaj Bernth erkender at eventuelle alvorlige bivirkninger ved HPV-vaccinen endnu ikke er klarlagt – og dermed heller ikke hvor mange der er ramt.

Heidi Juul Pedersen vil nu forsøge at advare så mange som muligt mod vaccinen på Facebookgruppen HPV-Bivirkningsramte.

- Jeg skulle aldrig havde ladet mig vaccinere. Det jeg har oplevet ønsker jeg ikke skal ske for nogen anden, siger Heidi Juul Pedersen."