7 okt - Mail til Søren Brostrøm

Kære Søren Brostrøm

Tallet 1.400 kom helt korrekt fra et af indlæggene på mødet (Ole Mogensen)

Det blev som tidligere nævnt, kritiseret af en af de deltagende læger, der påstod at der ikke findes evidens for at vaccinen har forhindret 1.400 dødsfald.

Det var præcist denne påstand du reagerede kraftigt imod.

Du udtalte ”Det er jeg fuldstændig uenig i – At vaccinen forebygger livmoderhalskræft og dermed også død af livmoderhalskræft, det  er bevist så godt som det overhovedet kan lade sig gøre på det her område. Effekten af de her vacciner er bevist bedre end for mange andre vacciner ”

Mødet er netop et dialog møde med fokus på større viden om HPV vaccinen. Derfor er det forventeligt at de informationer der bliver fremlagt er validerede –og har den fornødne evidens. 1400 ligger langt fra de 41 du har beregnet dig frem til. Selv multipliceret til de 5 år vi har haft vaccinen er der langt imellem tallene 

  • Vi vil derfor fortsat bede dig fremskaffe evidens for den udtalelse du forsvarede på mødet - at ingen har bevist at HPV vaccinen har forhindret 1.400 dødsfald. 
  • Er de tal du har beregnet i dit svar, de tal der ligger til grund for Sundhedsstyrelsens vurdering af at fordele overstiger ulemper?

Venlig hilsen

Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte

Luise Juellund
Heidi Pedesen
Maybritt Andersen
Hans Lauszus
Karsten Viborg